Näin hankit lisää osaamista
Aina työpaikkaa ei löydy heti. Silloin voit olla aktiivinen muulla tavalla ja hankkia lisää tietoja ja taitoja, joita tarvitaan työelämässä. Voit opiskella lisää omaa alaasi tai kokonaan uusia asioita.
Sinun on mahdollista opetella uusia taitoja ja päivittää osaamistasi. Kysy lisää omalta työnvälittäjältä.
Sisältö: Korttikoulutus on tarkoitettu TyöHämeen työllisyysalueen niille asiakkaille, joilla katsotaan viranomaisen harkinnan mukaan olevan tarve korttikoulutukselle.
Tavoitteet: Työllistyminen.
Kesto: Yksilöllisesti nonstop-periaatteella
Sisältö: Koulutuskokeilussa asiakas kokeilee tiettyä, tai tarpeen mukaan useampaa, koulutusalaa oppilaitoksessa tarkoituksena kartoittaa hänen soveltuvuuttaan ja motivaatiotaan alalle sekä opiskeluedellytyksiään kyseisessä oppilaitoksessa.
Tavoitteet: Kokemuksen opiskelusta sekä itseään kiinnostavan ammattialan opintojen sisällöistä.
Kesto: Yksilöllisesti nonstop-periaatteella. Lähtökohtaisesti 5 päivää, maksimissaan 10 päivää.
Tarvitsetko lisää koulutusta?
- Voit hakea työvoimakoulutukseen. Silloin suoritat perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon työtä tekemällä. Työvoimakoulutuksia järjestetään yhdessä työnantajien kanssa. Hae tästä koulutuksiin.
- Oppisopimuskoulutus tarkoittaa, että opiskelet uuden ammatin työpaikalla. Voit suorittaa toisen asteen ammatillisen tutkinnon oppisopimuksella. Ota yhteyttä kiinnostaviin yrityksiin tai ammattioppilaitokseen ja kysy lisää.
- Voit opiskella omaehtoisesti eli itsenäisesti tutkinnon tai tutkinnon osia. Jos suunnittelet opiskelua, keskustele asiasta ensin TyöHämeen työnvälittäjän kanssa.
Löysitkö kiinnostavan työpaikan, mutta yritys ei voi juuri nyt palkata uutta työntekijää? Keskustele TyöHämeen työvälittäjän kanssa, voitko saada palkkatukea.
Se tarkoittaa, että yritys saa tukea eli rahaa työntekijän palkkaa varten. Tällaista tukea voi käyttää vain työttömän työnhakijan palkkaan. Työsuhde voi olla määräaikainen tai vakituinen, ja yritys voi saada palkkatukea myös oppisopimuskoulutukseen. Työnhakijan, yrityksen ja TyöHämeen täytyy tehdä sopimus palkkatuesta ennen kuin työ alkaa.
Työkokemusta ja uutta osaamista voi saada myös työkokeilun kautta. Työkokeilu voi olla hyvä vaihtoehto, jos olet ollut pitkään poissa töistä. Työkokeilussa saat työpaikan, jossa on otettu huomioon mahdolliset rajoitteesi työnteossa.
Jos olet ollut työtön jo kauan ja tarvitset tukea arkeen, sinulla voi olla mahdollisuus osallistua kuntouttavaan työtoimintaan. Voit päästä esimerkiksi työpajaan.
Ammatinvalinta ja uraohjaus auttaa sinua arvioimaan erilaisia ammatti, koulutus tai työvaihtoehtoja.
Ammatinvalinta ja uraohjauksessa voit keskustella ohjaajan kanssa luottamuksellisesti muun muassa:
- työllistymisestä
- osaamisen kehittämisestä
- ammatinvalinnasta
- opiskeluvaihtoehdoista
Työkykyyn liittyvissä asioissa voidaan tarpeen mukaan hyödyntää ammatinvalintapsykologin osaamista.
Ammatinvalinta ja uraohjaus on maksutonta ja tarjolla kaikille työikäisille. Autamme sinua suomeksi ja englanniksi.
Näissä toimipisteissä voit saada ammatinvalinta ja uraohjausta:
Paikan päällä
- Hämeenlinna
- Ohjaamo (alle 30-vuotiaille)
- Pööli
- Ammattiopisto Tavastia
- Forssa ja Forssan ympäryskunnat
- Monialainen palvelupiste Virtaamo
- Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä
- Hattula
- Kirjasto
Tarjoamme lisäksi Teams- ja puhelinaikoja.
Voit varata ajan
- Ottamalla yhteyttä omaan työnvälittäjään tai työkykyvalmentajaasi sekä jättämällä yhteydenottopyynnön Työmarkkinatorin asiointiosiossa
Tutustu myös näihin vinkkeihin.
- Uraohjaus -palvelun kautta pääset keskustelemaan ammatinvalinnan psykologin kanssa.
- Työvoimabarometri kertoo, millä aloilla on töitä tulevaisuudessa.
- Ammatinvalintatestejä verkossa -sivulla voit tehdä testejä. Saat tietoa, mitkä ovat vahvuuksiasi ja millainen työ sopii sinulle.