Tietoa palveluntarjoajille
Palveluntuottajilla on erittäin tärkeä rooli. Tarvitsemme palveluntuottajien osaamista julkisten työvoimapalveluiden toteuttamiseksi ja työllisyydenhoidon tavoitteiden saavuttamiseksi. Tutustu hankintoja koskeviin kysymyksiin ja vastauksiin.
TyöHämeen työllisyysalueen vastuukunta on Hämeenlinnan kaupunki. Kun TyöHäme tekee hankintoja, se noudattaa Hämeenlinnan kaupungin hankintaohjeistuksia.
Lue lisää Hämeenlinnan kaupungin hankinnoista. Sivu on yleiskielellä.
Alla usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastaukset niihin yleiskielellä.
Palveluntuottajilla on erittäin tärkeä rooli. Tarvitsemme palveluntuottajien osaamista julkisten työvoimapalveluiden toteuttamiseksi ja työllisyydenhoidon tavoitteiden saavuttamiseksi niin palveluntuottajan kuin yhteistyökumppanin roolissa. Yhteistyötä tehdään monitahoisesti työnantaja- ja työnhakija-asiakkaiden tarpeet toiminnan keskiössä.
Yhteys korkeakoulun ja työelämän välillä on avainasemassa työelämää palvelevan koulutuksen kehittämiseksi ja toteuttamiseksi. Toivomme korkeakouluilta innovatiivista kehittämisotetta opiskelijoiden ja kansainvälisten opiskelijoiden uraohjauksen vahvistamisessa jo opintojen aikana sekä alueen yritysten ja opiskelijoiden kohtauttamista eri keinoin. Kansainvälisten opiskelijoiden kohdalla suomen kielen taidon tukeminen jo opiskeluaikana edistää työllistymismahdollisuuksia.
TyöHämeen tavoitteena on työ ja työllistäminen. Jokainen palvelu keskittyy työhön, työllistymiseen sekä asiakkaiden tavoitteen tukemisen työn näkökulmasta.
Tulevaisuudessa on tärkeää viedä palveluita Hämeenlinnan ja Forssan keskusten lisäksi myös pienemmille paikkakunnille. Ryhmämuotoisissa koulutuksissa ja valmennuksissa on ollut nähtävissä haasteita saada riittävää ryhmää kokoon, joten asiakasohjauksen, palveluiden markkinoinnin ja opiskelijarekrytoinnin innovatiivinen kehittäminen on toivottavaa. Myös palveluntuottajien on pystyttävä tulevaisuudessa tekemään markkinointia sekä osoittamaan palvelun tavoitteellisuus ja tuottavuus asiakkaille itselleen. Yhteistyö palveluntuottajien ja kuntien kesken koulutusten ja valmennusten markkinoinnissa on tärkeää.
Digitaaliset palvelut voivat olla osaratkaisu pienten kuntien asiakastarpeisiin, mutta ne eivät ratkaise kaikkia haasteita ja asiakastarpeita. Yksilölliset ja räätälöidyt palvelut koetaan tuloksellisuuden ja vaikuttavuuden näkökulmasta merkityksellisiksi.
Toivomme avointa ja ennakkoluulotonta yhteistyötä. Otamme mielellämme vastaan uusia ideoita ja ratkaisumalleja, myös pienempien kuntien tarpeisiin. Toivomme, että osallistutte tarjoamiimme markkinavuoropuhelutilaisuuksiin aktiivisesti. Julkisena toimijana hankimme palveluita tasapuolisesti ja avoimesta ja tästä syystä avoimet tilaisuudet, joita järjestämme on polku yhteistyöhön kanssamme. Emme keskitä yhteistyötä vain muutamiin toimijoihin tai kohtaa erikseen ja yksittäin palveluntuottajiamme vaan pyrimme ideoinnissa, työpajoissa ja kokemusten jakamisessakin avoimuuteen ja kaikkien toimijoiden tasapuoliseen kohteluun.
Palveluiden hankinta on käynnissä ja ensimmäiset kilpailutukset ovat jo päättyneet. Uusia julkaistaan vielä syksyn 2024 aikana. Asiakaskunta on heterogeeninen henkilöasiakkaissa lähtien suoraan työhön suuntautuvista aina vaikeammin työllistettäviin. Hankinnat tulevat luonnollisesti olemaan pääsääntöisesti nykyisiä ELY-keskuksen hankintoja pienempiä johtuen pienemmästä alueesta (ELY-keskuksen hankinnat ovat valtaosin olleet koko Hämettä koskevia). Hankintoja voidaan tehdä jatkossa myös yksittäisiin palvelutarpeisiin.
Hämeenlinnan kaupunki vastuukuntana vastaa palveluhankinnoista TyöHämeen työllisyysalueella. Toimintamallit valitaan tapauskohtaisesti palvelun luonteen, ennakoidun arvon ym. seikkojen perusteella. Hankintoja tullaan tekemään pienhankinnoissa dynaamisina pienhankintoina sekä muina pienhankintoina. Kynnysarvon ylittävissä hankinnoissa käytetään hankintalain mukaisia hankintamenettelyitä.
Dynaamisen pienhankinnan kautta hankittavat Työnhaun tehotreeni, Yrittäjän asenne sekä Hyvinvoinnin Koutsi -palvelut jatkuvat myös vuonna 2025 Hämeenlinnassa ja Hattulassa.
ELY:n aikaisemmin kilpailuttamista sopimuksista Räätäli valmennus, Digitaalinen etätyöhönvalmennus sekä ryhmävalmennus puitesopimus siirtyvät hyödynnettäväksi myös TyöHämeessä.
Jatkuvat, ne ovat lakisääteisiä työnantajille suunnattuja palveluita. Koulutuksia tullaan toteuttamaan työnantajan aitoon rekrytointitarpeeseen.
ELY-keskukset vastaavat edelleen palveluiden hankinnasta loppuvuodelle 2024. Vuoden 2025 alusta palveluista vastaavat työllisyysalueet. TyöHämeen työllisyysalueen hankintoihin liittyvät kilpailutukset ovat jo käynnissä. Myös osa jo käytössä olevista palveluista jatkaa toiminnassa vuoden vaihteen yli.
Tavoite on turvata asiakkaiden palvelut siirtohetkelläkin, emme kuitenkaan voi taata, että palvelut jatkuvat samanlaisina vuodenvaihteen yli. Järjestämisvastuun vaihtuminen vuodenvaihteessa voi aiheuttaa palveluihin muutoksia.
Yrittäjyyttä tullaan tukemaan aloittaville yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille suunnatuilla koulutuksilla ja palveluilla
Työllisyysalueella tulee olemaan omaa palvelutuotantoa esimerkiksi valmennuksissa. Asiakkaiden palvelukokonaisuus tulee siis muotoutumaan työllisyysalueen omasta palvelusta yhdistettynä ostopalveluihin.
Palveluntuottajat voivat ilmoittautua mukaan tulevaisuudessa järjestettäviin vuoropuheluihin ja tulla samalla lisätyksi työllisyysalueen palveluntuottajien listalle, jolle voimme jatkossa lähettää ennakkotietoa tulevista hankinnoista. Verkkosivujen kautta voi myös lähettää yhteydenottopyynnön, jossa pyytää tulla lisätyksi palveluntuottajien sähköpostilistalle.
Kannattaa seurata Hilmaa, Hämeenlinnan kaupungin Tarjousportaalia sekä TyöllisyysSampoa avointen kilpailutusten osalta. Lue lisää Hämeenlinnan kaupungin hankinnoista.
Myös TyöHämeen hankintasuunnitelma on nähtävissä Työllisyysjaoston elokuun kokouksen muistion liitteenä.