Näin aloitat yrittäjänä
TyöHämeen työllisyys- ja yrityspalvelut aloittaa toimintansa 1.1.2025.
Oletko kiinnostunut perustamaan oman yrityksen? Ennen kuin aloitat yritystoiminnan, sinun täytyy tietää ja hoitaa monta asiaa.
Ohjeita uudelle yrittäjälle
Yritysneuvonnasta saat tietoa siitä, miten perustat yrityksen ja miten toimit yrittäjänä.
Yritysneuvonta on ilmaista. Voit saada apua myös uusyrityskeskuksesta tai alueesi kehittämisyhtiöistä. Ne neuvovat kaikissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Näitä ovat esimerkiksi suunnitelma yrityksen liiketoiminnasta, rahoitus ja yrityksen kannattavuuden laskeminen.
Hämeen Uusyrityskeskus antaa tietoa siitä, miten yritys perustetaan. Se auttaa uusia yrityksiä Hattula tai Hämeenlinnan alueella. Lue lisää Uusyrityskeskuksen palveluista.
Forssan Yrityskehitys Oy tarjoaa aloittavan yrittäjän palveluita, apua liiketoiminnan kehittämiseen, omistajanvaihdoksiin ja toimitila-asioihin näillä paikkakunnilla: Forssa, Tammela, Jokioinen, Humppila ja Ypäjä. Lue lisää Forssan Yrityskehityksen palveluista.
Yritys-Suomi-puhelinpalvelu neuvoo asioissa, jotka liittyvät yrityksen perustamiseen ja yrittämiseen. Puhelinnumero on 0295 020 500 ja voit soittaa arkipäivänä kello 9.00–16.15.
Myös Oma Yritys-Suomi -verkkosivuilla on paljon tietoa ja palveluja yrityksille. Saat tietoa esimerkiksi liiketoiminnan suunnittelusta. Sivut ovat yleiskielellä.
Kerro työnvälittäjälle, että haluat perustaa yrityksen. Voit ehkä saada starttirahaa. Se on raha, joka auttaa sinua alussa, kun et saa vielä paljon palkkaa omasta yrityksestäsi. Starttirahaa voi saada enintään 12 kuukautta.
Keskustele aina työnvälittäjän kanssa ennen kuin perustat yrityksen, käytät laskutuspalvelua tai haet starttirahaa.
Oma yritys, laskuttaminen laskutuspalvelun kautta ja starttirahan hakeminen voivat vaikuttaa työttömyysturvaan eli rahatukeen, jota saat työttömyyden aikana. Uusi yrittäjä voi saada työttömyysturvaa tietyissä tilanteissa, mutta ei aina.
Apua yrityksen aloittamiseen saat myös yrittäjäkoulutuksesta.
Ilmoita TyöHämeelle, kun alat toimia yrittäjänä.
Toimi näin:
Tee TyöHämeelle selvityspyyntö yritystoiminnastasi. Pyynnössä täytyy kertoa esimerkiksi, milloin yritystoiminta alkoi ja haetko kokopäivätyötä, vaikka olet yrittäjä.
Kun yrityksesi on 4 kuukautta, sinun täytyy tehdä uusi selvitys. Tässä selvityksessä ilmoitat, jatkuuko yritystoimintasi. Jos yritystoiminta jatkuu, kerro, onko se sivu- vai päätoimista eli osa-aikaista vai kokoaikaista työtä.